Home Muat Turun Logo Jabatan Pendidikan Negeri : JPWP Kuala Lumpur

Logo Jabatan Pendidikan Negeri : JPWP Kuala Lumpur

by Cikgu Ayu dot My
Logo JPWP KL KUALA LUMPUR Baharu

Logo Jabatan Pendidikan Wilayah Perseketuan (JPWP) Putrajaya baharu ini saya susun dan kongsikan untuk rakan-rakan semua. Spesifikasi tetapan logo jabatan yang baharu ini adalah berpandukan Pekeliling dan Garis Panduan Penggunaan Logo Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

Menerusi perkongsian terdahulu: Logo Baharu KPM Bermula 2020, saya telah kongsikan gambar logo KPM dalam format PNG tanpa latar putih (transparent). Kali ini, saya tambahkan tulisan Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) pula. Boleh muat turun melalui pautan yang disediakan pada gambar.

Logo JPWP Putrajaya Terkini

Logo JPWP Putrajaya ini disediakan untuk kegunaan Jabatan Agensi di bawah KPM, Pejabat Pendidikan Daerah, sekolah serta syarikat korporat, NGO dan agensi kerajaan yang telah mendapat kelulusan daripada Unit Komunikasi Korporat (UKK) KPM.

Penggunaan logo ini sama sekali tidak dibenarkan untuk sebarang program yang menyentuh sensitiviti dan keharmonian masyarakat dari segi agama, kaum, budaya serta bertentangan dengan peranan dan tanggungjawab KPM.

Muat Turun Logo JPWP Putrajaya

Logo JPWP KL KUALA LUMPUR Baharu
Logo JPWPKL

Format Logo JPWP Putrajaya ini ialah Portable Network Graphics (PNG) yang tidak mempunyai latar putih di belakangnya (Transparent).

Format LogoPortable Network Graphics (PNG)
Saiz Fail1 MB
Nama TeksMyriad Pro Bold
Saiz Teks KPM50
Saiz Teks JPN44
Warna TeksHitam
Saiz Jata15cm x 11.7cm
Spacing1.5cm
Saiz Garis Lintang35 cm x 0.1 cm
Spacing Garis Lintang0.5 cm
Warna Garis LintangHitam

Muat Turun Logo JPN Seluruh Malaysia

Rakan-rakan guru juga boleh meneruskan carian atau muat turun logo-logo JPN daru negeri-negeri lain jika berkeperluan untuk berbuat demikian melalui pautan di bawah.

 1. Logo JPN Perak
 2. Logo JPN Pahang
 3. Logo JPN Terengganu
 4. Logo JPN Perlis
 5. Logo JPN Selangor
 6. Logo JPN Negeri Sembilan
 7. Logo JPN Johor
 8. Logo JPN Kelantan
 9. Logo JPN Kedah
 10. Logo JPN Pulau Pinang
 11. Logo JPN Melaka
 12. Logo JPN Sabah
 13. Logo JPN Sarawak
 14. Logo JPWP Kuala Lumpur
 15. Logo JPWP Putrajaya
 16. Logo JPWP Labuan

Logo Terkini Kementerian Pendidikan Malaysia

Sekiranya masih belum simpan logo Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) terkini, boleh muat turun melalui pautan Logo KPM. Logo ini boleh digunakan untuk urusan rasmi di sekolah.

Semoga dengan perkongsian kali ini dapat membantu menemukan carian rakan-rakan guru semua. Allah permudahkan urusan kita dalam bidang pendidikan dan juga urusan seharian, insha-Allah.

Related Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.