RPH 2021 Lengkap Semua Subjek

by Cikgu Ayu dot My

Assalamualaikum, salam sejahtera buat semua yang berkunjung. Kali ini saya kongsikan RPH lengkap semua subjek 2021. RPH ini merujuk kepda rancangan pengajaran harian yang kita sediakan sebelum sesi pengajaran dan pembelajaran bermula.

Dalam usaha menjadikan diri seorang guru yang efektif dan proaktif, guru perlulah menyediakan rancangan pengajaran dan pembelajaran dengan teliti. Perancangan ini mesti dibuat, meskipun kita sebagai seorang guru berpengalaman, guru cemerlang ataupun guru pakar.

Seorang guru yang sentiasa bersedia dengan kaedah dan isi pembelajaran ini akan meningkatkan keyakinan murid, seterusnya memotikasikan mereka.

βœ… Sertai: Telegram Komuniti Cikgu Ayu dot My

Kecuaian untuk menyediakan rancangan pengajaran harian ini merupakan perbuatan yang melanggar Akta Pendidikan negara, kerana RPH ialah dokumen rasmi.

Maksud Rancangan Pengajaran Harian (RPH)

Rancangan Pengajaran Harian merupakan terjemahan Rancangan Pengajaran Tahunan yang mengandungi sekurang-kurangnya maklumat seperti objektif, cara bagaimana hendak mencapai objektif dan kenyataan sejauh mana objektif itu tercapai. (SPI Bil.3/1999)

RPH Lengkap Semua Subjek 2021

RPH lengkap semua subjek ini disusun oleh Cikgu Hanna, sesuai untk kegunaan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR). Sebaiknya guru-guru merangka sendiri rancangan pengajaran mengikut keperluan murid masing-masing.

Jika berminat untuk mendapatkan idea daripada susunan Cikgu Hanna, berikut merupakan senarai RPH yang telah siap:

RPH Lengkap Bahasa Melayu 2021

Tahun 1Tahun 2Tahun 3
Tahun 4Tahun 5Tahun 6

RPH Lengkap Bahasa Inggeris 2021

Tahun 1Tahun 2Tahun 3
Tahun 4Tahun 5Tahun 6

RPH Lengkap Sains 2021

Tahun 1Tahun 2Tahun 3
Tahun 4Tahun 5Tahun 6

RPH Lengkap Matematik 2021

Tahun 1Tahun 2Tahun 3
Tahun 4Tahun 5Tahun 6

RPH Lengkap Pendidikan Islam 2021

Tahun 1Tahun 2Tahun 3
Tahun 4Tahun 5Tahun 6

RPH Lengkap Pendidikan Moral 2021

Tahun 1Tahun 2Tahun 3
Tahun 4Tahun 5Tahun 6

RPH Lengkap Bahasa Arab 2021

Tahun 1Tahun 2Tahun 3
Tahun 4Tahun 5Tahun 6

RPH Lengkap Pendidikan Kesihatan 2021

Tahun 1Tahun 2Tahun 3
Tahun 4Tahun 5Tahun 6

RPH Lengkap Pendidikan Jasmani 2021

Tahun 1Tahun 2Tahun 3
Tahun 4Tahun 5Tahun 6

RPH Lengkap Pendidikan Seni Visual 2021

Tahun 1Tahun 2Tahun 3
Tahun 4Tahun 5Tahun 6

RPH Lengkap Pendidikan Muzik 2021

Tahun 1Tahun 2Tahun 3
Tahun 4Tahun 5Tahun 6

RPH Lengkap Sejarah 2021

Tahun 4Tahun 5Tahun 6

RPH Lengkap Reka Bentuk Teknologi (RBT) 2021

Tahun 4Tahun 5Tahun 6

Penutup

Semoga dengan perkongsian tentangΒ RPH Lengkap Semua Subjek 2021Β ini sedikit sebanyak dapat memberikan manfaat kepada rakan-rakan guru yang sedang mencari idea atau rujukan berkaitan RPH. Terima kasih kerana tidak jemu berkunjung ke sini. πŸ™‚

 Jangan lupa untuk sertai: Telegram Komuniti Cikgu Ayu dot My

16 comments

Zawin Najihah Binti Paidi February 28, 2021 - 8:42 AM

ASSLAMUALAIKUM
SAYA DAH BAYAR TAP SAYA TERLUPA UNTUK LETAK EMAIL [email protected] dalam resit pembayaran

Reply
Zawin Najihah Binti Paidi February 28, 2021 - 8:42 AM

ASSALAMUALAIKUM
SAYA DAH BAYAR TAP SAYA TERLUPA UNTUK LETAK EMAIL [email protected] dalam resit pembayaran

Reply
Cikgu Ayu dot My March 1, 2021 - 12:23 AM

Saya sudah semak, admin telah sahkan bayaran dan hantar pautan akses bahan. πŸ™‚

Reply
Ahmad March 1, 2021 - 11:52 PM

Saya berminat. Boleh whatsapp sya semula….

Reply
Ahmad March 1, 2021 - 11:54 PM

Maaf bukan whatsapp….tapi emailkan saya nombor untuk saya hubungi.

Reply
Cikgu Ayu dot My March 28, 2021 - 5:45 PM

Boleh WhatsApp admin untuk bantuan. Klik wa.me/60146244004.

Reply
ROSLIHA March 4, 2021 - 3:55 PM

Assalamualaikum…saya pun dah bayar RM30 utk RPH Pendidikan Moral Tahun 5…tapi lupa letak alamat email…[email protected]

Reply
Cikgu Ayu dot My March 28, 2021 - 5:46 PM

Waalaikumussalam.. Pembekal telah hantar pautan akses ke emel [email protected]. πŸ˜€

Reply
aida March 9, 2021 - 9:42 AM

boleh tengok sample tak? untuk subjek matematik

Reply
Haida binti Kasim March 10, 2021 - 10:29 PM

assalamualaikum. boleh tolong semak bayaran yg saya dah buat?

Reply
wan yaacob March 24, 2021 - 12:51 PM

bila dan bagaimana saya nak download bahan yang telah dibeli dan di bayar tu

Reply
Cikgu Ayu dot My March 28, 2021 - 5:41 PM

Setelah pembelian dibuat, cikgu akan menerima satu emel pengesahan pembayaran dan pautan muat turun melalui emel yang telah diisi semasa pembelian. πŸ™‚

Reply
Kapli Abas. March 26, 2021 - 7:28 AM

Saya telah melakukan pembayaran untuk pembelian RPH BM T6, PSV T4, SJ T4 dan pJ T4. Sila rujuk diemail puan.

Reply
Cikgu Ayu dot My March 28, 2021 - 5:44 PM

Waalaikumussalam.. Pihak pembekal telah hantar pautan muat turun ke alamat emel [email protected]. πŸ˜€

Reply
JULAH ANAK NASE April 6, 2021 - 11:29 AM

Sy dah byr RBT Thn 5. + BIt3… Hari ini 6/4/2021….mohon pencerahan sbb tiada Terima apa2 slps pembyrn dibuat

Reply
Cikgu Ayu dot My April 13, 2021 - 9:00 PM

Cikgu boleh hubungi Admin wa.me/60146244004 untuk dapatkan bantuan. πŸ˜€

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.