Label Papan Kenyataan dan Sudut Mata Pelajaran dalam Bilik Darjah

99
75375
Perkongsian label Papan Kenyataan atau Sudut Mata Pelajaran dalam kelas. Kewujudan Papan Kenyataan di dalam bilik darjah dilihat sebagai suatu perkara yang tidak asing lagi. Sudut-sudut ini perlu dikemaskini dan diuruskan dengan baik agar dapat memberikan impak dalam sesi pembelajaran murid, bersesuaian dengan konsep kelas abad ke-21.

Bahagian Papan Kenyataan

Pelbagai info boleh dijadikan tarikan kepada murid melalui paparan pada papan kenyataan. Kebiasaannya, papan kenyataan ini keagihkan kepada beberapa bahagian seperti:
 1. Sudut Mata Pelajaran;
 2. Sudut Info;
 3. Sudut Amalan Harian; dan
 4. Sudut Penghargaan

Guru-guru boleh memuat turun salinan lembut (softcopy) ini untuk memudahkan pengurusan papan kenyataan masing-masing. Bahan yang dibekalkan ini boleh diedit mengikut tulisan dan warna latar kegemaran cikgu!

? Format dan saiz : 

 1. Format : Microsoft Power Point  (.pptx)
 2. Saiz : 57.7 cm x 10.6 cm
? Jenis Tulisan (Font) yang digunakan :
 1. Bungee
 2. Porky’s

Muat Turun DêGuru Pendidikan Keselamatan Jalan Raya (PKJR)

99 COMMENTS

 1. Slm sis..trma ksh atas perkongsian bahan yg sgt diperlukan.sy mngjr kelas pend.khas blh x buatkan utk matapelajaran Pengurusan Diri dan Pengurusan Tingkah Laku..Trm ksh sis..

 2. TERIMA KASIH ATAS PERKONGSIAN INI . SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN CIKGU AYU. MINTA TOLONG TAMBAH KEMAHIRAN HIDUP , GEOGRAFI, ICTL , PENDIDIKAN ISLAM DAN PENGHARGAAN.

 3. salam… saya mengajar pend khas.. boleh tambah ‘kemahiran manipulatif’, ‘kemahiran hidup’, dan ‘sains sosial & alam sekitar’ x? tq =)

 4. Assalamualaikum

  Hebat cikgu… saya minta kebenaran guna pakai ya. Harap juga dapat tambah subjek geografi, kemahiran hidup, pendidikan sivik. Terima kasih banyak banyak.

  Allah jua dapat membalas jasa anda.

 5. salam sis
  boleh buat utk subjek2 menengah yang lain macam geografi, pjpk (pend jasmani & kesihatan),
  pendidikan islam, bahasa cina, khb(kemahiran hidup, psk (Pend sivik & kewarganegaraan
  nak buat sendiri xpandai..hehhe…

 6. cikgu Ayu…boleh buatkan untuk Lukisan Kejuruteraan dan Bahasa Melayu. Terima kasih diatas perkongsian yang sangat bermanafaat.

 7. salam cg ayu, boleh tambah subjek Sains Sukan, Pembelajaran Abad 21, Parking Lot, Pendidikan Jasmani dan Kesihatan , Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan?

 8. Mohon dimuat turun ya. Semoga Allah melimpahkan ganjaran pahala dan kemurahan rezeki buat Cikgu Ayu. Aamiin aamiin aamiin ya rabbal alamiin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.