≡ Menu

20 Label Subjek / Papan Kenyataan dalam Bilik Darjah

Label Papan Kenyataan atau Sudut Mata Pelajaran dalam kelas. Kewujudan Papan Kenyataan di dalam bilik darjah dilihat sebagai suatu kemestian. Pelbagai info boleh dijadikan tarikan kepada murid melalui paparan pada papan kenyataan. Kebiasaannya, papan kenyataan ini keagihkan kepada beberapa bahagian seperti:
  1. Sudut Mata Pelajaran;
  2. Sudut Info;
  3. Sudut Amalan Harian; dan
  4. Sudut Penghargaan
Saya kongsikan di sini beberapa label sudut di papan kenyataan kelas. Jika ada yang tertinggal, mohon tinggalkan catatan di ruangan Komen.
{ 91 comments… add one }
  • Juman Islam February 24, 2014, 2:07 PM

    Sis, utk tahun 4 ada sejarah & TMK & RBT.. Sis, mohon share ye..

    • Cikgu Ayu April 16, 2014, 6:58 PM

      Telah ditambah, terima kasih atas saranan. 🙂

    • Fahmi December 29, 2016, 11:35 AM

      Sis uk form 3 jee

  • Juman Islam February 24, 2014, 2:08 PM

    Sis, utk tahun 4 ada sejarah, Tmk & rbt.. sis, mohon share ye..

  • Juman Islam February 24, 2014, 2:09 PM

    Sis utk tahun 4 ada sejarah, tmk & rbt.
    Mohon share ye sis

  • fatiahnajidah ahmad March 5, 2014, 3:49 PM

    cikgu ayu, cantik sangat label mata pelajaran nie…mohon share ye…tetapi subjek pendidikan moral x der la, mohon cikgu ayu share 1 lagi subjek ye…tqvm…

    • Cikgu Ayu April 16, 2014, 6:59 PM

      Sama-sama cikgu, Pendidikan Moral sudah ditambah, terima kasih atas saranan. 🙂

      • aiman March 10, 2017, 11:19 PM

        Cikgu ayu boleh x tambah geografi

  • fatiahnajidah ahmad March 5, 2014, 3:53 PM

    cikgu ayu, cantik sangat label subjek nie…mohon share ye…tapi subjek pendidikan moral x der la, mohon share untuk satu subjek lagi ye…tqvm…

  • fatiahnajidah ahmad March 5, 2014, 4:02 PM

    satu lagi cikgu ayu, mohon share dunia seni visual ye…tqvm…

    • Cikgu Ayu April 16, 2014, 7:03 PM

      Terima kasih atas respons, telah dikemaskini. 😀

  • masnehatimanja April 14, 2014, 10:20 PM

    kajian tempatan untuk tahun 5 dan 6..share yer and moga allah memudahkan segala urusan cikgu Ayu

    • Cikgu Ayu April 16, 2014, 7:04 PM

      Aminn, telah ditambah cikgu. 😎

  • masnehatimanja April 28, 2014, 1:06 PM

    tahniah cikgu ayu..kreatif mohon shae

  • cikgu dresa May 3, 2014, 11:05 AM

    Cikgu ayu, mohon tambah untuk dunia muzik lagi & bahasa kadazandusun. tq

  • ASMA January 6, 2015, 10:13 AM

    tk atas perkongsian muat turun percuma. semoga Allah memberkatimu

    • Cikgu Ayu January 21, 2015, 10:35 PM

      Amin.. Sama-sama. Sebarkan sekiranya bermanfaat. 🙂

  • Sefri Semen January 25, 2015, 9:05 AM

    Salam. Saya nak muat turun label papan kenyataan tapi tak ada butang download.

    • Cikgu Ayu January 26, 2015, 8:54 PM

      Tuan boleh klik pada gambar dan terus smpan ke komputer tuan. 🙂

  • abam ming April 6, 2015, 2:28 PM

    kak ayu, bahasa tamil xdok ke ?

  • Mixhedryanson Reagen August 15, 2015, 6:03 PM

    Admin, ejaan khadazan tu salah sepatutnya kadazan.

  • Abdul rahim bin md Lajim December 13, 2015, 8:02 PM

    Tq atas perkongsian percuma. Semoga Allah memberkatimu

  • Hamsiah Bte Lenter December 24, 2015, 3:53 AM

    Tq… tpi sya memerlukan label utk bilik pemulihan khas…

  • fazzy December 25, 2015, 11:49 PM

    Terima kasih

  • Huda December 26, 2015, 1:38 PM

    Ade lbel utk subjek sek menengah x?klu ade,,mohon share..tq

  • Zamilah December 30, 2015, 11:06 PM

    Tq Cikgu Ayu.. Bahan-bahan yang diberikan sangat2 membantu..

  • Nasriza Hisamuddin January 1, 2016, 10:02 AM

    Terima kasih Cikgu Ayu…sangat membantu… Jazakillah.

  • Zati January 2, 2016, 7:48 AM

    Slm sis..trma ksh atas perkongsian bahan yg sgt diperlukan.sy mngjr kelas pend.khas blh x buatkan utk matapelajaran Pengurusan Diri dan Pengurusan Tingkah Laku..Trm ksh sis..

  • itamergie January 6, 2016, 12:19 PM

    Cikgu ayu.. boleh tambah bahasa iban tak… tq atas perkongsian.. sangat2 membantu

  • itamergie January 6, 2016, 12:26 PM

    Satu lagi sis.. sudut LINUS

  • NURYATI MD.SALEH January 14, 2016, 9:34 AM

    SALAM CIKGU,BOLEH TAK TAMBAH BIOLOGI FIZIK KIMIA DAN ADDMATH

    • Cikgu Ayu dot My Cikgu Ayu dot My January 14, 2016, 4:38 PM

      Waalaikumussalam.

      Telah ditambah.
      Terima kasih atas cadangan. 🙂

      • NURYATI MD.SALEH January 20, 2016, 2:11 PM

        terima kasih cikgu ayu 🙂

  • dalinee January 14, 2016, 10:13 PM

    Cikgu, boleh tambah GEOGRAFI?

  • CIKGU AIN January 15, 2016, 7:42 PM

    TERIMA KASIH ATAS PERKONGSIAN INI . SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN CIKGU AYU. MINTA TOLONG TAMBAH KEMAHIRAN HIDUP , GEOGRAFI, ICTL , PENDIDIKAN ISLAM DAN PENGHARGAAN.

  • Kak Nik January 16, 2016, 8:41 AM

    Cikgu Ayu…boleh kongsi jenis font tu tak? TQ

  • Irban January 17, 2016, 5:08 PM

    Cikgu, boleh tolong tambah subjek Akaun?

  • Zaki As Sidqi January 17, 2016, 10:47 PM

    assalamualaikum, mohon tambah pendidikan islam dan geografi… terima kasih…

  • sakinah January 18, 2016, 6:07 PM

    cikgu mohon tambah akaun

  • Cikgu Razif January 19, 2016, 3:32 PM

    Cikgu, terima kasih kerana sudi berkongsi. Boleh tambah untuk Pendidikan Muzik. Yang ada tu Dunia Muzik. Terima kasih.

  • diyana January 20, 2016, 7:24 PM

    salam… saya mengajar pend khas.. boleh tambah ‘kemahiran manipulatif’, ‘kemahiran hidup’, dan ‘sains sosial & alam sekitar’ x? tq =)

  • Cikgu Yat January 22, 2016, 2:14 AM

    Assalamualaikum

    Hebat cikgu… saya minta kebenaran guna pakai ya. Harap juga dapat tambah subjek geografi, kemahiran hidup, pendidikan sivik. Terima kasih banyak banyak.

    Allah jua dapat membalas jasa anda.

  • dhiafeeza January 23, 2016, 12:17 AM

    cikgu ayu gegografi xd,blh tambah x?

  • nora nurul zalina January 28, 2016, 8:40 AM

    salam..
    cikgu ayu.. cantik sgt2 label2 ni…
    tapi saye x leh nak download..
    click kat pic pun x jadi…. huhu

  • anne February 4, 2016, 10:22 AM

    sudut khb dan geografi xda, ble tambah tak?

  • Naa_ February 6, 2016, 12:00 PM

    Tqvm atas perkongsian.. cikgu Ayu boleh tlg tambah untuk Bahasa Cina tak?

  • hanis February 6, 2016, 10:48 PM

    Assalammualaikum, cikgu ayu boleh tambahkan Pendidikan Islam cikgu?

  • Anna February 9, 2016, 8:44 PM

    Salam cimgu cantik boleh tolong tambahkn subjek tafsir hadis.tauhid feqah.geografi..sbb sek agama ada subjek ni

  • nurul February 15, 2016, 5:59 PM

    terima kasih cikgu ayu,sgt membantu bagi guru baru seperti saya;)

  • nora azida February 16, 2016, 11:56 AM

    salam sis
    boleh buat utk subjek2 menengah yang lain macam geografi, pjpk (pend jasmani & kesihatan),
    pendidikan islam, bahasa cina, khb(kemahiran hidup, psk (Pend sivik & kewarganegaraan
    nak buat sendiri xpandai..hehhe…

  • Ummiaishah February 16, 2016, 3:01 PM

    tq cikgu ayu. boleh tambahkan geografi, ekonomi rumah tangga, kemahiran hidup tak? terima kasih 🙂

  • abu Muhammad February 18, 2016, 11:18 AM

    assalamualaikum… jazakallah atas perkongsian yang di kongsikan..

  • Seanna February 18, 2016, 11:21 PM

    cikgu ayu boleh tak buat utk diedit? ataupun tambah mata pelajaran ERT & Perdagangan?

  • Yatty February 25, 2016, 9:48 AM

    Thanks Cikgu Ayu… marvelous

  • nisha March 23, 2016, 3:10 PM

    sis, tolong edit bahasa cina, borang nilam pelajar dan borang nilam guru

  • Cikgu Razif July 11, 2016, 10:53 AM

    Cikgu Ayu, boleh tambahkan untuk Pendidikan Jasmani dengan Pendidikan Kesihatan.. Terima kasih

  • Cikgu Razif July 11, 2016, 11:06 AM

    Cikgu Ayu, saya klik Dunia Muzik tetapi keluar Kajian Tempatan.. Boleh tolong betulkan.. terima kasih.

  • rosyiaty August 6, 2016, 12:36 AM

    mohon share ya

  • raihana January 1, 2017, 11:14 AM

    cikgu Ayu…boleh buatkan untuk Lukisan Kejuruteraan dan Bahasa Melayu. Terima kasih diatas perkongsian yang sangat bermanafaat.

  • raihana January 4, 2017, 1:10 PM

    cikgu ayu….tambahkan juga untuk subjek ekonomi asas dan prinsip akaun.

  • NOORUL January 12, 2017, 10:00 PM

    syukran jazilan cikgu ayu…cikgu yg kreatif

  • cikgu Nora January 12, 2017, 10:48 PM

    Salam cgu Ayu..
    mohon buat label utk Prinsip Akaun, Bahasa Melayu dan Pendidikan Islam

    yg lain dah ckup..tqvm…

  • Cikgu Yana January 13, 2017, 9:11 PM

    Cikgu ayu, boleh tambahkan Geografi ?

  • syuwariikhwan January 31, 2017, 9:26 PM

    kemahiran hidup ,georgragi

  • eri January 31, 2017, 9:28 PM

    kemahiran hidup ,georgrafi boleh tambah

  • eri January 31, 2017, 9:31 PM

    bahasa jepun,bahasa perancis boleh tambah

  • awinseidi February 13, 2017, 10:46 AM

    assalam cikgu boleh x tambahkan subjek tassawur islam?

  • raudhah March 6, 2017, 1:08 AM

    salam cikgu,boleh tak tambah prinsip akaun dan ekonomi asas

  • aiman March 10, 2017, 11:17 PM

    Cikgu ayu boleh x tambah geografi

  • Zuriana April 29, 2017, 12:33 AM

    Salam cikgu,boleh tambah Pendidikan jasmani dan pendidikan kesihatan

  • cg farrah July 20, 2017, 1:50 PM

    salam cg ayu, boleh tambah subjek Sains Sukan, Pembelajaran Abad 21, Parking Lot, Pendidikan Jasmani dan Kesihatan , Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan?

  • noriza pauzi January 3, 2018, 9:43 PM

    subjek SAINS sahaja tiada… kalau boleh nak label JADUAL BERTUGAS

  • nora ms January 5, 2018, 9:23 PM

    assalam… cikgu ayu….
    saya sangat berminat dengan label mata pelajaran ini…
    mohon share
    tq

  • nor fathilah January 16, 2018, 8:45 AM

    Asslmkm…cikgu saya mohin utk share label2 sudut matapelajaran tersebut..terima ksh

  • nor azimah January 18, 2018, 9:17 PM

    cikgu Ayu…terima kasih untuk label…..boleh tambahkan untuk subjek SEJARAH tak?

  • CIKGU SITI MARIAM January 20, 2018, 10:05 AM

    SAYA MI NTA IZIN UNTUK MENCEDOK BAHAN PUAN YA..TQ.

  • BAIZURA January 22, 2018, 9:06 PM

    Cikgu Ayu, boleh tambah Sejarah & Sains Komputer?

  • shafinaz February 9, 2018, 3:46 PM

    assalam cikgu ayu..boleh tambahkan sunjek tasawwur islam tak??

  • BAIZURA February 9, 2018, 4:36 PM

    Sains Komputer please

  • mardiana February 20, 2018, 3:04 PM

    sis.. subjek Perniagaan tiada tu. tq sisi.

  • NOOR NISSA MOHAMED March 28, 2018, 8:59 AM

    KEMAHIRAN HIDUP

Leave a Comment