Pengurusan Bilik Darjah

Label Papan Kenyataan dan Sudut Mata Pelajaran dalam Bilik Darjah

92
Perkongsian label Papan Kenyataan atau Sudut Mata Pelajaran dalam kelas. Kewujudan Papan Kenyataan di dalam bilik darjah dilihat sebagai suatu perkara yang tidak asing lagi. Sudut-sudut ini perlu dikemaskini dan diuruskan dengan baik agar dapat memberikan impak dalam sesi pembelajaran murid, bersesuaian dengan konsep kelas abad ke-21.

Bahagian Papan Kenyataan

Pelbagai info boleh dijadikan tarikan kepada murid melalui paparan pada papan kenyataan. Kebiasaannya, papan kenyataan ini keagihkan kepada beberapa bahagian seperti:
  1. Sudut Mata Pelajaran;
  2. Sudut Info;
  3. Sudut Amalan Harian; dan
  4. Sudut Penghargaan

Guru-guru boleh memuat turun salinan lembut (softcopy)Β ini untuk memudahkan pengurusan papan kenyataan masing-masing. Bahan yang dibekalkan ini boleh diedit mengikut tulisan dan warna latar kegemaran cikgu!

🌺 Format dan saiz : 

  1. Format :Β Microsoft Power PointΒ Β (.pptx)
  2. Saiz :Β 57.7 cm xΒ 10.6 cm
🌺 Jenis Tulisan (Font) yang digunakan :
  1. Bungee
  2. Porky’s

Muat Turun DΓͺGuru Pendidikan Keselamatan Jalan Raya (PKJR)

Cikgu Ayu dot My
Blog Cikgu Ayu dot My merupakan laman perkongsian ilmu dalam bidang perguruan. Para pengunjung blog ini dialu-alukan untuk menyumbang idea dan bahan untuk sama-sama dimanfaatkan bersama pendidik yang lain. - [email protected]

Majlis Pelancaran Bulan Pusat Sumber

Previous article

Mengekalkan Tumpuan Murid dalam Bilik Darjah

Next article

You may also like

92 comments

  1. Sis, utk tahun 4 ada sejarah & TMK & RBT.. Sis, mohon share ye..

    1. Telah ditambah, terima kasih atas saranan. πŸ™‚

    2. Sis uk form 3 jee

  2. Sis, utk tahun 4 ada sejarah, Tmk & rbt.. sis, mohon share ye..

    1. Silakan berkongsi, cikgu. πŸ˜‰

  3. Sis utk tahun 4 ada sejarah, tmk & rbt.
    Mohon share ye sis

  4. cikgu ayu, cantik sangat label mata pelajaran nie…mohon share ye…tetapi subjek pendidikan moral x der la, mohon cikgu ayu share 1 lagi subjek ye…tqvm…

    1. Sama-sama cikgu, Pendidikan Moral sudah ditambah, terima kasih atas saranan. πŸ™‚

      1. Cikgu ayu boleh x tambah geografi

  5. cikgu ayu, cantik sangat label subjek nie…mohon share ye…tapi subjek pendidikan moral x der la, mohon share untuk satu subjek lagi ye…tqvm…

  6. satu lagi cikgu ayu, mohon share dunia seni visual ye…tqvm…

    1. Terima kasih atas respons, telah dikemaskini. πŸ˜€

  7. kajian tempatan untuk tahun 5 dan 6..share yer and moga allah memudahkan segala urusan cikgu Ayu

    1. Aminn, telah ditambah cikgu. 😎

  8. tahniah cikgu ayu..kreatif mohon shae

    1. Silakan πŸ™‚

  9. Cikgu ayu, mohon tambah untuk dunia muzik lagi & bahasa kadazandusun. tq

  10. tk atas perkongsian muat turun percuma. semoga Allah memberkatimu

    1. Amin.. Sama-sama. Sebarkan sekiranya bermanfaat. πŸ™‚

  11. Salam. Saya nak muat turun label papan kenyataan tapi tak ada butang download.

    1. Tuan boleh klik pada gambar dan terus smpan ke komputer tuan. πŸ™‚

  12. kak ayu, bahasa tamil xdok ke ?

    1. Nanti Kak buat. πŸ˜€

  13. Admin, ejaan khadazan tu salah sepatutnya kadazan.

    1. Terima kasih atas respons, sudah dikemaskini. πŸ™‚

  14. Tq atas perkongsian percuma. Semoga Allah memberkatimu

    1. Ameen, moga Allah perkenankan.
      Sama-sama. πŸ˜€

  15. Tq… tpi sya memerlukan label utk bilik pemulihan khas…

    1. Telah ditambah.
      Terima kasih atas cadangan. πŸ™‚

  16. Terima kasih

  17. Ade lbel utk subjek sek menengah x?klu ade,,mohon share..tq

  18. Tq Cikgu Ayu.. Bahan-bahan yang diberikan sangat2 membantu..

  19. Terima kasih Cikgu Ayu…sangat membantu… Jazakillah.

    1. Ameen, moga Allah perkenankan.
      Sama-sama. πŸ˜€

  20. Slm sis..trma ksh atas perkongsian bahan yg sgt diperlukan.sy mngjr kelas pend.khas blh x buatkan utk matapelajaran Pengurusan Diri dan Pengurusan Tingkah Laku..Trm ksh sis..

    1. Telah ditambah.
      Terima kasih atas cadangan. πŸ™‚

  21. Cikgu ayu.. boleh tambah bahasa iban tak… tq atas perkongsian.. sangat2 membantu

    1. Telah ditambah.
      Terima kasih atas cadangan. πŸ™‚

  22. Satu lagi sis.. sudut LINUS

    1. Telah ditambah.
      Terima kasih atas cadangan. πŸ™‚

  23. SALAM CIKGU,BOLEH TAK TAMBAH BIOLOGI FIZIK KIMIA DAN ADDMATH

    1. Waalaikumussalam.

      Telah ditambah.
      Terima kasih atas cadangan. πŸ™‚

      1. terima kasih cikgu ayu πŸ™‚

  24. Cikgu, boleh tambah GEOGRAFI?

  25. TERIMA KASIH ATAS PERKONGSIAN INI . SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN CIKGU AYU. MINTA TOLONG TAMBAH KEMAHIRAN HIDUP , GEOGRAFI, ICTL , PENDIDIKAN ISLAM DAN PENGHARGAAN.

  26. Cikgu Ayu…boleh kongsi jenis font tu tak? TQ

  27. Cikgu, boleh tolong tambah subjek Akaun?

  28. assalamualaikum, mohon tambah pendidikan islam dan geografi… terima kasih…

  29. cikgu mohon tambah akaun

  30. Cikgu, terima kasih kerana sudi berkongsi. Boleh tambah untuk Pendidikan Muzik. Yang ada tu Dunia Muzik. Terima kasih.

  31. salam… saya mengajar pend khas.. boleh tambah ‘kemahiran manipulatif’, ‘kemahiran hidup’, dan ‘sains sosial & alam sekitar’ x? tq =)

  32. Assalamualaikum

    Hebat cikgu… saya minta kebenaran guna pakai ya. Harap juga dapat tambah subjek geografi, kemahiran hidup, pendidikan sivik. Terima kasih banyak banyak.

    Allah jua dapat membalas jasa anda.

  33. cikgu ayu gegografi xd,blh tambah x?

  34. salam..
    cikgu ayu.. cantik sgt2 label2 ni…
    tapi saye x leh nak download..
    click kat pic pun x jadi…. huhu

  35. sudut khb dan geografi xda, ble tambah tak?

  36. Tqvm atas perkongsian.. cikgu Ayu boleh tlg tambah untuk Bahasa Cina tak?

  37. Assalammualaikum, cikgu ayu boleh tambahkan Pendidikan Islam cikgu?

  38. Salam cimgu cantik boleh tolong tambahkn subjek tafsir hadis.tauhid feqah.geografi..sbb sek agama ada subjek ni

  39. terima kasih cikgu ayu,sgt membantu bagi guru baru seperti saya;)

  40. salam sis
    boleh buat utk subjek2 menengah yang lain macam geografi, pjpk (pend jasmani & kesihatan),
    pendidikan islam, bahasa cina, khb(kemahiran hidup, psk (Pend sivik & kewarganegaraan
    nak buat sendiri xpandai..hehhe…

  41. tq cikgu ayu. boleh tambahkan geografi, ekonomi rumah tangga, kemahiran hidup tak? terima kasih πŸ™‚

  42. assalamualaikum… jazakallah atas perkongsian yang di kongsikan..

  43. cikgu ayu boleh tak buat utk diedit? ataupun tambah mata pelajaran ERT & Perdagangan?

  44. Thanks Cikgu Ayu… marvelous

  45. sis, tolong edit bahasa cina, borang nilam pelajar dan borang nilam guru

  46. Cikgu Ayu, boleh tambahkan untuk Pendidikan Jasmani dengan Pendidikan Kesihatan.. Terima kasih

  47. Cikgu Ayu, saya klik Dunia Muzik tetapi keluar Kajian Tempatan.. Boleh tolong betulkan.. terima kasih.

  48. mohon share ya

  49. cikgu Ayu…boleh buatkan untuk Lukisan Kejuruteraan dan Bahasa Melayu. Terima kasih diatas perkongsian yang sangat bermanafaat.

  50. cikgu ayu….tambahkan juga untuk subjek ekonomi asas dan prinsip akaun.

  51. syukran jazilan cikgu ayu…cikgu yg kreatif

  52. Salam cgu Ayu..
    mohon buat label utk Prinsip Akaun, Bahasa Melayu dan Pendidikan Islam

    yg lain dah ckup..tqvm…

  53. Cikgu ayu, boleh tambahkan Geografi ?

  54. kemahiran hidup ,georgragi

  55. kemahiran hidup ,georgrafi boleh tambah

  56. bahasa jepun,bahasa perancis boleh tambah

  57. assalam cikgu boleh x tambahkan subjek tassawur islam?

  58. salam cikgu,boleh tak tambah prinsip akaun dan ekonomi asas

  59. Cikgu ayu boleh x tambah geografi

  60. Salam cikgu,boleh tambah Pendidikan jasmani dan pendidikan kesihatan

  61. salam cg ayu, boleh tambah subjek Sains Sukan, Pembelajaran Abad 21, Parking Lot, Pendidikan Jasmani dan Kesihatan , Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan?

  62. subjek SAINS sahaja tiada… kalau boleh nak label JADUAL BERTUGAS

  63. assalam… cikgu ayu….
    saya sangat berminat dengan label mata pelajaran ini…
    mohon share
    tq

  64. Asslmkm…cikgu saya mohin utk share label2 sudut matapelajaran tersebut..terima ksh

  65. cikgu Ayu…terima kasih untuk label…..boleh tambahkan untuk subjek SEJARAH tak?

  66. SAYA MI NTA IZIN UNTUK MENCEDOK BAHAN PUAN YA..TQ.

  67. Cikgu Ayu, boleh tambah Sejarah & Sains Komputer?

  68. assalam cikgu ayu..boleh tambahkan sunjek tasawwur islam tak??

  69. Sains Komputer please

  70. sis.. subjek Perniagaan tiada tu. tq sisi.

  71. KEMAHIRAN HIDUP

  72. salam sis. mohon tambah BAHASA CINA dan ASAS SAINS KOMPUTER. design sis mmg cantik sangat. mohon respons. tqvm

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.