• Home
  • Grafik
  • 20 Label Subjek / Papan Kenyataan dalam Bilik Darjah
Grafik Muat Turun Pengurusan Bilik Darjah

20 Label Subjek / Papan Kenyataan dalam Bilik Darjah

Label Papan Kenyataan atau Sudut Mata Pelajaran dalam kelas. Kewujudan Papan Kenyataan di dalam bilik darjah dilihat sebagai suatu kemestian. Pelbagai info boleh dijadikan tarikan kepada murid melalui paparan pada papan kenyataan. Kebiasaannya, papan kenyataan ini keagihkan kepada beberapa bahagian seperti:
  1. Sudut Mata Pelajaran;
  2. Sudut Info;
  3. Sudut Amalan Harian; dan
  4. Sudut Penghargaan
Saya kongsikan di sini beberapa label sudut di papan kenyataan kelas. Jika ada yang tertinggal, mohon tinggalkan catatan di ruangan Komen.

Related posts

Poster Selamat Datang ke Kelas

Cikgu Ayu dot My

Perkhemahan Unit Beruniform

Cikgu Ayu dot My

Muat Turun Buku Program Panitia Bahasa

Cikgu Ayu dot My

93 comments

Juman Islam February 24, 2014 at 2:07 PM

Sis, utk tahun 4 ada sejarah & TMK & RBT.. Sis, mohon share ye..

Reply
Cikgu Ayu
Cikgu Ayu April 16, 2014 at 6:58 PM

Telah ditambah, terima kasih atas saranan. 🙂

Reply
Fahmi December 29, 2016 at 11:35 AM

Sis uk form 3 jee

Reply
Juman Islam February 24, 2014 at 2:08 PM

Sis, utk tahun 4 ada sejarah, Tmk & rbt.. sis, mohon share ye..

Reply
Cikgu Ayu
Cikgu Ayu April 16, 2014 at 6:59 PM

Silakan berkongsi, cikgu. 😉

Reply
Juman Islam February 24, 2014 at 2:09 PM

Sis utk tahun 4 ada sejarah, tmk & rbt.
Mohon share ye sis

Reply
fatiahnajidah ahmad March 5, 2014 at 3:49 PM

cikgu ayu, cantik sangat label mata pelajaran nie…mohon share ye…tetapi subjek pendidikan moral x der la, mohon cikgu ayu share 1 lagi subjek ye…tqvm…

Reply
Cikgu Ayu
Cikgu Ayu April 16, 2014 at 6:59 PM

Sama-sama cikgu, Pendidikan Moral sudah ditambah, terima kasih atas saranan. 🙂

Reply
aiman March 10, 2017 at 11:19 PM

Cikgu ayu boleh x tambah geografi

Reply
fatiahnajidah ahmad March 5, 2014 at 3:53 PM

cikgu ayu, cantik sangat label subjek nie…mohon share ye…tapi subjek pendidikan moral x der la, mohon share untuk satu subjek lagi ye…tqvm…

Reply
fatiahnajidah ahmad March 5, 2014 at 4:02 PM

satu lagi cikgu ayu, mohon share dunia seni visual ye…tqvm…

Reply
Cikgu Ayu
Cikgu Ayu April 16, 2014 at 7:03 PM

Terima kasih atas respons, telah dikemaskini. 😀

Reply
masnehatimanja April 14, 2014 at 10:20 PM

kajian tempatan untuk tahun 5 dan 6..share yer and moga allah memudahkan segala urusan cikgu Ayu

Reply
Cikgu Ayu
Cikgu Ayu April 16, 2014 at 7:04 PM

Aminn, telah ditambah cikgu. 😎

Reply
masnehatimanja April 28, 2014 at 1:06 PM

tahniah cikgu ayu..kreatif mohon shae

Reply
Cikgu Ayu
Cikgu Ayu May 11, 2014 at 2:28 AM

Silakan 🙂

Reply
cikgu dresa May 3, 2014 at 11:05 AM

Cikgu ayu, mohon tambah untuk dunia muzik lagi & bahasa kadazandusun. tq

Reply
ASMA January 6, 2015 at 10:13 AM

tk atas perkongsian muat turun percuma. semoga Allah memberkatimu

Reply
Cikgu Ayu January 21, 2015 at 10:35 PM

Amin.. Sama-sama. Sebarkan sekiranya bermanfaat. 🙂

Reply
Sefri Semen January 25, 2015 at 9:05 AM

Salam. Saya nak muat turun label papan kenyataan tapi tak ada butang download.

Reply
Cikgu Ayu January 26, 2015 at 8:54 PM

Tuan boleh klik pada gambar dan terus smpan ke komputer tuan. 🙂

Reply
abam ming April 6, 2015 at 2:28 PM

kak ayu, bahasa tamil xdok ke ?

Reply
Cikgu Ayu July 11, 2015 at 6:10 PM

Nanti Kak buat. 😀

Reply
Mixhedryanson Reagen August 15, 2015 at 6:03 PM

Admin, ejaan khadazan tu salah sepatutnya kadazan.

Reply
Nur Idayu Mat Jusoff August 15, 2015 at 7:55 PM

Terima kasih atas respons, sudah dikemaskini. 🙂

Reply
Abdul rahim bin md Lajim December 13, 2015 at 8:02 PM

Tq atas perkongsian percuma. Semoga Allah memberkatimu

Reply
Cikgu Ayu dot My
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 at 4:39 PM

Ameen, moga Allah perkenankan.
Sama-sama. 😀

Reply
Hamsiah Bte Lenter December 24, 2015 at 3:53 AM

Tq… tpi sya memerlukan label utk bilik pemulihan khas…

Reply
Cikgu Ayu dot My
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 at 4:37 PM

Telah ditambah.
Terima kasih atas cadangan. 🙂

Reply
fazzy December 25, 2015 at 11:49 PM

Terima kasih

Reply
Huda December 26, 2015 at 1:38 PM

Ade lbel utk subjek sek menengah x?klu ade,,mohon share..tq

Reply
Zamilah December 30, 2015 at 11:06 PM

Tq Cikgu Ayu.. Bahan-bahan yang diberikan sangat2 membantu..

Reply
Nasriza Hisamuddin January 1, 2016 at 10:02 AM

Terima kasih Cikgu Ayu…sangat membantu… Jazakillah.

Reply
Cikgu Ayu dot My
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 at 4:39 PM

Ameen, moga Allah perkenankan.
Sama-sama. 😀

Reply
Zati January 2, 2016 at 7:48 AM

Slm sis..trma ksh atas perkongsian bahan yg sgt diperlukan.sy mngjr kelas pend.khas blh x buatkan utk matapelajaran Pengurusan Diri dan Pengurusan Tingkah Laku..Trm ksh sis..

Reply
Cikgu Ayu dot My
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 at 4:37 PM

Telah ditambah.
Terima kasih atas cadangan. 🙂

Reply
itamergie January 6, 2016 at 12:19 PM

Cikgu ayu.. boleh tambah bahasa iban tak… tq atas perkongsian.. sangat2 membantu

Reply
Cikgu Ayu dot My
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 at 4:38 PM

Telah ditambah.
Terima kasih atas cadangan. 🙂

Reply
itamergie January 6, 2016 at 12:26 PM

Satu lagi sis.. sudut LINUS

Reply
Cikgu Ayu dot My
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 at 4:37 PM

Telah ditambah.
Terima kasih atas cadangan. 🙂

Reply
NURYATI MD.SALEH January 14, 2016 at 9:34 AM

SALAM CIKGU,BOLEH TAK TAMBAH BIOLOGI FIZIK KIMIA DAN ADDMATH

Reply
Cikgu Ayu dot My
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 at 4:38 PM

Waalaikumussalam.

Telah ditambah.
Terima kasih atas cadangan. 🙂

Reply
NURYATI MD.SALEH January 20, 2016 at 2:11 PM

terima kasih cikgu ayu 🙂

Reply
dalinee January 14, 2016 at 10:13 PM

Cikgu, boleh tambah GEOGRAFI?

Reply
CIKGU AIN January 15, 2016 at 7:42 PM

TERIMA KASIH ATAS PERKONGSIAN INI . SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN CIKGU AYU. MINTA TOLONG TAMBAH KEMAHIRAN HIDUP , GEOGRAFI, ICTL , PENDIDIKAN ISLAM DAN PENGHARGAAN.

Reply
Kak Nik January 16, 2016 at 8:41 AM

Cikgu Ayu…boleh kongsi jenis font tu tak? TQ

Reply
Irban January 17, 2016 at 5:08 PM

Cikgu, boleh tolong tambah subjek Akaun?

Reply
Zaki As Sidqi January 17, 2016 at 10:47 PM

assalamualaikum, mohon tambah pendidikan islam dan geografi… terima kasih…

Reply
sakinah January 18, 2016 at 6:07 PM

cikgu mohon tambah akaun

Reply
Cikgu Razif January 19, 2016 at 3:32 PM

Cikgu, terima kasih kerana sudi berkongsi. Boleh tambah untuk Pendidikan Muzik. Yang ada tu Dunia Muzik. Terima kasih.

Reply
diyana January 20, 2016 at 7:24 PM

salam… saya mengajar pend khas.. boleh tambah ‘kemahiran manipulatif’, ‘kemahiran hidup’, dan ‘sains sosial & alam sekitar’ x? tq =)

Reply
Cikgu Yat January 22, 2016 at 2:14 AM

Assalamualaikum

Hebat cikgu… saya minta kebenaran guna pakai ya. Harap juga dapat tambah subjek geografi, kemahiran hidup, pendidikan sivik. Terima kasih banyak banyak.

Allah jua dapat membalas jasa anda.

Reply
dhiafeeza January 23, 2016 at 12:17 AM

cikgu ayu gegografi xd,blh tambah x?

Reply
nora nurul zalina January 28, 2016 at 8:40 AM

salam..
cikgu ayu.. cantik sgt2 label2 ni…
tapi saye x leh nak download..
click kat pic pun x jadi…. huhu

Reply
anne February 4, 2016 at 10:22 AM

sudut khb dan geografi xda, ble tambah tak?

Reply
Naa_ February 6, 2016 at 12:00 PM

Tqvm atas perkongsian.. cikgu Ayu boleh tlg tambah untuk Bahasa Cina tak?

Reply
hanis February 6, 2016 at 10:48 PM

Assalammualaikum, cikgu ayu boleh tambahkan Pendidikan Islam cikgu?

Reply
Anna February 9, 2016 at 8:44 PM

Salam cimgu cantik boleh tolong tambahkn subjek tafsir hadis.tauhid feqah.geografi..sbb sek agama ada subjek ni

Reply
nurul February 15, 2016 at 5:59 PM

terima kasih cikgu ayu,sgt membantu bagi guru baru seperti saya;)

Reply
nora azida February 16, 2016 at 11:56 AM

salam sis
boleh buat utk subjek2 menengah yang lain macam geografi, pjpk (pend jasmani & kesihatan),
pendidikan islam, bahasa cina, khb(kemahiran hidup, psk (Pend sivik & kewarganegaraan
nak buat sendiri xpandai..hehhe…

Reply
Ummiaishah February 16, 2016 at 3:01 PM

tq cikgu ayu. boleh tambahkan geografi, ekonomi rumah tangga, kemahiran hidup tak? terima kasih 🙂

Reply
abu Muhammad February 18, 2016 at 11:18 AM

assalamualaikum… jazakallah atas perkongsian yang di kongsikan..

Reply
Seanna February 18, 2016 at 11:21 PM

cikgu ayu boleh tak buat utk diedit? ataupun tambah mata pelajaran ERT & Perdagangan?

Reply
Yatty February 25, 2016 at 9:48 AM

Thanks Cikgu Ayu… marvelous

Reply
nisha March 23, 2016 at 3:10 PM

sis, tolong edit bahasa cina, borang nilam pelajar dan borang nilam guru

Reply
Cikgu Razif July 11, 2016 at 10:53 AM

Cikgu Ayu, boleh tambahkan untuk Pendidikan Jasmani dengan Pendidikan Kesihatan.. Terima kasih

Reply
Cikgu Razif July 11, 2016 at 11:06 AM

Cikgu Ayu, saya klik Dunia Muzik tetapi keluar Kajian Tempatan.. Boleh tolong betulkan.. terima kasih.

Reply
rosyiaty August 6, 2016 at 12:36 AM

mohon share ya

Reply
raihana January 1, 2017 at 11:14 AM

cikgu Ayu…boleh buatkan untuk Lukisan Kejuruteraan dan Bahasa Melayu. Terima kasih diatas perkongsian yang sangat bermanafaat.

Reply
raihana January 4, 2017 at 1:10 PM

cikgu ayu….tambahkan juga untuk subjek ekonomi asas dan prinsip akaun.

Reply
NOORUL January 12, 2017 at 10:00 PM

syukran jazilan cikgu ayu…cikgu yg kreatif

Reply
cikgu Nora January 12, 2017 at 10:48 PM

Salam cgu Ayu..
mohon buat label utk Prinsip Akaun, Bahasa Melayu dan Pendidikan Islam

yg lain dah ckup..tqvm…

Reply
Cikgu Yana January 13, 2017 at 9:11 PM

Cikgu ayu, boleh tambahkan Geografi ?

Reply
syuwariikhwan January 31, 2017 at 9:26 PM

kemahiran hidup ,georgragi

Reply
eri January 31, 2017 at 9:28 PM

kemahiran hidup ,georgrafi boleh tambah

Reply
eri January 31, 2017 at 9:31 PM

bahasa jepun,bahasa perancis boleh tambah

Reply
awinseidi February 13, 2017 at 10:46 AM

assalam cikgu boleh x tambahkan subjek tassawur islam?

Reply
raudhah March 6, 2017 at 1:08 AM

salam cikgu,boleh tak tambah prinsip akaun dan ekonomi asas

Reply
aiman March 10, 2017 at 11:17 PM

Cikgu ayu boleh x tambah geografi

Reply
Zuriana April 29, 2017 at 12:33 AM

Salam cikgu,boleh tambah Pendidikan jasmani dan pendidikan kesihatan

Reply
cg farrah July 20, 2017 at 1:50 PM

salam cg ayu, boleh tambah subjek Sains Sukan, Pembelajaran Abad 21, Parking Lot, Pendidikan Jasmani dan Kesihatan , Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan?

Reply
noriza pauzi January 3, 2018 at 9:43 PM

subjek SAINS sahaja tiada… kalau boleh nak label JADUAL BERTUGAS

Reply
nora ms January 5, 2018 at 9:23 PM

assalam… cikgu ayu….
saya sangat berminat dengan label mata pelajaran ini…
mohon share
tq

Reply
nor fathilah January 16, 2018 at 8:45 AM

Asslmkm…cikgu saya mohin utk share label2 sudut matapelajaran tersebut..terima ksh

Reply
nor azimah January 18, 2018 at 9:17 PM

cikgu Ayu…terima kasih untuk label…..boleh tambahkan untuk subjek SEJARAH tak?

Reply
CIKGU SITI MARIAM January 20, 2018 at 10:05 AM

SAYA MI NTA IZIN UNTUK MENCEDOK BAHAN PUAN YA..TQ.

Reply
BAIZURA January 22, 2018 at 9:06 PM

Cikgu Ayu, boleh tambah Sejarah & Sains Komputer?

Reply
shafinaz February 9, 2018 at 3:46 PM

assalam cikgu ayu..boleh tambahkan sunjek tasawwur islam tak??

Reply
BAIZURA February 9, 2018 at 4:36 PM

Sains Komputer please

Reply
mardiana February 20, 2018 at 3:04 PM

sis.. subjek Perniagaan tiada tu. tq sisi.

Reply
NOOR NISSA MOHAMED March 28, 2018 at 8:59 AM

KEMAHIRAN HIDUP

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.