Label Papan Kenyataan dan Sudut Mata Pelajaran dalam Bilik Darjah

by Cikgu Ayu dot My
Perkongsian label Papan Kenyataan atau Sudut Mata Pelajaran dalam kelas. Kewujudan Papan Kenyataan di dalam bilik darjah dilihat sebagai suatu perkara yang tidak asing lagi. Sudut-sudut ini perlu dikemaskini dan diuruskan dengan baik agar dapat memberikan impak dalam sesi pembelajaran murid, bersesuaian dengan konsep kelas abad ke-21.

Bahagian Papan Kenyataan

Pelbagai info boleh dijadikan tarikan kepada murid melalui paparan pada papan kenyataan. Kebiasaannya, papan kenyataan ini keagihkan kepada beberapa bahagian seperti:
  1. Sudut Mata Pelajaran;
  2. Sudut Info;
  3. Sudut Amalan Harian; dan
  4. Sudut Penghargaan

Guru-guru boleh memuat turun salinan lembut (softcopy) ini untuk memudahkan pengurusan papan kenyataan masing-masing. Bahan yang dibekalkan ini boleh diedit mengikut tulisan dan warna latar kegemaran cikgu!

? Format dan saiz : 

  1. Format : Microsoft Power Point  (.pptx)
  2. Saiz : 57.7 cm x 10.6 cm
? Jenis Tulisan (Font) yang digunakan :
  1. Bungee
  2. Porky’s

Muat Turun DêGuru Pendidikan Keselamatan Jalan Raya (PKJR)

Related Posts

99 comments

Juman Islam February 24, 2014 - 2:07 PM

Sis, utk tahun 4 ada sejarah & TMK & RBT.. Sis, mohon share ye..

Reply
Cikgu Ayu April 16, 2014 - 6:58 PM

Telah ditambah, terima kasih atas saranan. 🙂

Reply
Fahmi December 29, 2016 - 11:35 AM

Sis uk form 3 jee

Reply
Juman Islam February 24, 2014 - 2:08 PM

Sis, utk tahun 4 ada sejarah, Tmk & rbt.. sis, mohon share ye..

Reply
Cikgu Ayu April 16, 2014 - 6:59 PM

Silakan berkongsi, cikgu. 😉

Reply
Juman Islam February 24, 2014 - 2:09 PM

Sis utk tahun 4 ada sejarah, tmk & rbt.
Mohon share ye sis

Reply
fatiahnajidah ahmad March 5, 2014 - 3:49 PM

cikgu ayu, cantik sangat label mata pelajaran nie…mohon share ye…tetapi subjek pendidikan moral x der la, mohon cikgu ayu share 1 lagi subjek ye…tqvm…

Reply
Cikgu Ayu April 16, 2014 - 6:59 PM

Sama-sama cikgu, Pendidikan Moral sudah ditambah, terima kasih atas saranan. 🙂

Reply
aiman March 10, 2017 - 11:19 PM

Cikgu ayu boleh x tambah geografi

Reply
fatiahnajidah ahmad March 5, 2014 - 3:53 PM

cikgu ayu, cantik sangat label subjek nie…mohon share ye…tapi subjek pendidikan moral x der la, mohon share untuk satu subjek lagi ye…tqvm…

Reply
fatiahnajidah ahmad March 5, 2014 - 4:02 PM

satu lagi cikgu ayu, mohon share dunia seni visual ye…tqvm…

Reply
Cikgu Ayu April 16, 2014 - 7:03 PM

Terima kasih atas respons, telah dikemaskini. 😀

Reply
masnehatimanja April 14, 2014 - 10:20 PM

kajian tempatan untuk tahun 5 dan 6..share yer and moga allah memudahkan segala urusan cikgu Ayu

Reply
Cikgu Ayu April 16, 2014 - 7:04 PM

Aminn, telah ditambah cikgu. 😎

Reply
masnehatimanja April 28, 2014 - 1:06 PM

tahniah cikgu ayu..kreatif mohon shae

Reply
Cikgu Ayu May 11, 2014 - 2:28 AM

Silakan 🙂

Reply
cikgu dresa May 3, 2014 - 11:05 AM

Cikgu ayu, mohon tambah untuk dunia muzik lagi & bahasa kadazandusun. tq

Reply
ASMA January 6, 2015 - 10:13 AM

tk atas perkongsian muat turun percuma. semoga Allah memberkatimu

Reply
Cikgu Ayu January 21, 2015 - 10:35 PM

Amin.. Sama-sama. Sebarkan sekiranya bermanfaat. 🙂

Reply
Sefri Semen January 25, 2015 - 9:05 AM

Salam. Saya nak muat turun label papan kenyataan tapi tak ada butang download.

Reply
Cikgu Ayu January 26, 2015 - 8:54 PM

Tuan boleh klik pada gambar dan terus smpan ke komputer tuan. 🙂

Reply
abam ming April 6, 2015 - 2:28 PM

kak ayu, bahasa tamil xdok ke ?

Reply
Cikgu Ayu July 11, 2015 - 6:10 PM

Nanti Kak buat. 😀

Reply
Mixhedryanson Reagen August 15, 2015 - 6:03 PM

Admin, ejaan khadazan tu salah sepatutnya kadazan.

Reply
Nur Idayu Mat Jusoff August 15, 2015 - 7:55 PM

Terima kasih atas respons, sudah dikemaskini. 🙂

Reply
Abdul rahim bin md Lajim December 13, 2015 - 8:02 PM

Tq atas perkongsian percuma. Semoga Allah memberkatimu

Reply
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 - 4:39 PM

Ameen, moga Allah perkenankan.
Sama-sama. 😀

Reply
Hamsiah Bte Lenter December 24, 2015 - 3:53 AM

Tq… tpi sya memerlukan label utk bilik pemulihan khas…

Reply
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 - 4:37 PM

Telah ditambah.
Terima kasih atas cadangan. 🙂

Reply
fazzy December 25, 2015 - 11:49 PM

Terima kasih

Reply
Huda December 26, 2015 - 1:38 PM

Ade lbel utk subjek sek menengah x?klu ade,,mohon share..tq

Reply
Zamilah December 30, 2015 - 11:06 PM

Tq Cikgu Ayu.. Bahan-bahan yang diberikan sangat2 membantu..

Reply
Nasriza Hisamuddin January 1, 2016 - 10:02 AM

Terima kasih Cikgu Ayu…sangat membantu… Jazakillah.

Reply
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 - 4:39 PM

Ameen, moga Allah perkenankan.
Sama-sama. 😀

Reply
Zati January 2, 2016 - 7:48 AM

Slm sis..trma ksh atas perkongsian bahan yg sgt diperlukan.sy mngjr kelas pend.khas blh x buatkan utk matapelajaran Pengurusan Diri dan Pengurusan Tingkah Laku..Trm ksh sis..

Reply
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 - 4:37 PM

Telah ditambah.
Terima kasih atas cadangan. 🙂

Reply
itamergie January 6, 2016 - 12:19 PM

Cikgu ayu.. boleh tambah bahasa iban tak… tq atas perkongsian.. sangat2 membantu

Reply
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 - 4:38 PM

Telah ditambah.
Terima kasih atas cadangan. 🙂

Reply
itamergie January 6, 2016 - 12:26 PM

Satu lagi sis.. sudut LINUS

Reply
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 - 4:37 PM

Telah ditambah.
Terima kasih atas cadangan. 🙂

Reply
NURYATI MD.SALEH January 14, 2016 - 9:34 AM

SALAM CIKGU,BOLEH TAK TAMBAH BIOLOGI FIZIK KIMIA DAN ADDMATH

Reply
Cikgu Ayu dot My January 14, 2016 - 4:38 PM

Waalaikumussalam.

Telah ditambah.
Terima kasih atas cadangan. 🙂

Reply
NURYATI MD.SALEH January 20, 2016 - 2:11 PM

terima kasih cikgu ayu 🙂

Reply
dalinee January 14, 2016 - 10:13 PM

Cikgu, boleh tambah GEOGRAFI?

Reply
CIKGU AIN January 15, 2016 - 7:42 PM

TERIMA KASIH ATAS PERKONGSIAN INI . SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN CIKGU AYU. MINTA TOLONG TAMBAH KEMAHIRAN HIDUP , GEOGRAFI, ICTL , PENDIDIKAN ISLAM DAN PENGHARGAAN.

Reply
Kak Nik January 16, 2016 - 8:41 AM

Cikgu Ayu…boleh kongsi jenis font tu tak? TQ

Reply
Irban January 17, 2016 - 5:08 PM

Cikgu, boleh tolong tambah subjek Akaun?

Reply
Zaki As Sidqi January 17, 2016 - 10:47 PM

assalamualaikum, mohon tambah pendidikan islam dan geografi… terima kasih…

Reply
sakinah January 18, 2016 - 6:07 PM

cikgu mohon tambah akaun

Reply
Cikgu Razif January 19, 2016 - 3:32 PM

Cikgu, terima kasih kerana sudi berkongsi. Boleh tambah untuk Pendidikan Muzik. Yang ada tu Dunia Muzik. Terima kasih.

Reply
diyana January 20, 2016 - 7:24 PM

salam… saya mengajar pend khas.. boleh tambah ‘kemahiran manipulatif’, ‘kemahiran hidup’, dan ‘sains sosial & alam sekitar’ x? tq =)

Reply
Cikgu Yat January 22, 2016 - 2:14 AM

Assalamualaikum

Hebat cikgu… saya minta kebenaran guna pakai ya. Harap juga dapat tambah subjek geografi, kemahiran hidup, pendidikan sivik. Terima kasih banyak banyak.

Allah jua dapat membalas jasa anda.

Reply
dhiafeeza January 23, 2016 - 12:17 AM

cikgu ayu gegografi xd,blh tambah x?

Reply
nora nurul zalina January 28, 2016 - 8:40 AM

salam..
cikgu ayu.. cantik sgt2 label2 ni…
tapi saye x leh nak download..
click kat pic pun x jadi…. huhu

Reply
anne February 4, 2016 - 10:22 AM

sudut khb dan geografi xda, ble tambah tak?

Reply
Naa_ February 6, 2016 - 12:00 PM

Tqvm atas perkongsian.. cikgu Ayu boleh tlg tambah untuk Bahasa Cina tak?

Reply
hanis February 6, 2016 - 10:48 PM

Assalammualaikum, cikgu ayu boleh tambahkan Pendidikan Islam cikgu?

Reply
Anna February 9, 2016 - 8:44 PM

Salam cimgu cantik boleh tolong tambahkn subjek tafsir hadis.tauhid feqah.geografi..sbb sek agama ada subjek ni

Reply
nurul February 15, 2016 - 5:59 PM

terima kasih cikgu ayu,sgt membantu bagi guru baru seperti saya;)

Reply
nora azida February 16, 2016 - 11:56 AM

salam sis
boleh buat utk subjek2 menengah yang lain macam geografi, pjpk (pend jasmani & kesihatan),
pendidikan islam, bahasa cina, khb(kemahiran hidup, psk (Pend sivik & kewarganegaraan
nak buat sendiri xpandai..hehhe…

Reply
Ummiaishah February 16, 2016 - 3:01 PM

tq cikgu ayu. boleh tambahkan geografi, ekonomi rumah tangga, kemahiran hidup tak? terima kasih 🙂

Reply
abu Muhammad February 18, 2016 - 11:18 AM

assalamualaikum… jazakallah atas perkongsian yang di kongsikan..

Reply
Seanna February 18, 2016 - 11:21 PM

cikgu ayu boleh tak buat utk diedit? ataupun tambah mata pelajaran ERT & Perdagangan?

Reply
Yatty February 25, 2016 - 9:48 AM

Thanks Cikgu Ayu… marvelous

Reply
nisha March 23, 2016 - 3:10 PM

sis, tolong edit bahasa cina, borang nilam pelajar dan borang nilam guru

Reply
Cikgu Razif July 11, 2016 - 10:53 AM

Cikgu Ayu, boleh tambahkan untuk Pendidikan Jasmani dengan Pendidikan Kesihatan.. Terima kasih

Reply
Cikgu Razif July 11, 2016 - 11:06 AM

Cikgu Ayu, saya klik Dunia Muzik tetapi keluar Kajian Tempatan.. Boleh tolong betulkan.. terima kasih.

Reply
rosyiaty August 6, 2016 - 12:36 AM

mohon share ya

Reply
raihana January 1, 2017 - 11:14 AM

cikgu Ayu…boleh buatkan untuk Lukisan Kejuruteraan dan Bahasa Melayu. Terima kasih diatas perkongsian yang sangat bermanafaat.

Reply
raihana January 4, 2017 - 1:10 PM

cikgu ayu….tambahkan juga untuk subjek ekonomi asas dan prinsip akaun.

Reply
NOORUL January 12, 2017 - 10:00 PM

syukran jazilan cikgu ayu…cikgu yg kreatif

Reply
cikgu Nora January 12, 2017 - 10:48 PM

Salam cgu Ayu..
mohon buat label utk Prinsip Akaun, Bahasa Melayu dan Pendidikan Islam

yg lain dah ckup..tqvm…

Reply
Cikgu Yana January 13, 2017 - 9:11 PM

Cikgu ayu, boleh tambahkan Geografi ?

Reply
syuwariikhwan January 31, 2017 - 9:26 PM

kemahiran hidup ,georgragi

Reply
eri January 31, 2017 - 9:28 PM

kemahiran hidup ,georgrafi boleh tambah

Reply
eri January 31, 2017 - 9:31 PM

bahasa jepun,bahasa perancis boleh tambah

Reply
awinseidi February 13, 2017 - 10:46 AM

assalam cikgu boleh x tambahkan subjek tassawur islam?

Reply
raudhah March 6, 2017 - 1:08 AM

salam cikgu,boleh tak tambah prinsip akaun dan ekonomi asas

Reply
aiman March 10, 2017 - 11:17 PM

Cikgu ayu boleh x tambah geografi

Reply
Zuriana April 29, 2017 - 12:33 AM

Salam cikgu,boleh tambah Pendidikan jasmani dan pendidikan kesihatan

Reply
cg farrah July 20, 2017 - 1:50 PM

salam cg ayu, boleh tambah subjek Sains Sukan, Pembelajaran Abad 21, Parking Lot, Pendidikan Jasmani dan Kesihatan , Pendidikan Sivik dan Kewarganegaraan?

Reply
noriza pauzi January 3, 2018 - 9:43 PM

subjek SAINS sahaja tiada… kalau boleh nak label JADUAL BERTUGAS

Reply
nora ms January 5, 2018 - 9:23 PM

assalam… cikgu ayu….
saya sangat berminat dengan label mata pelajaran ini…
mohon share
tq

Reply
nor fathilah January 16, 2018 - 8:45 AM

Asslmkm…cikgu saya mohin utk share label2 sudut matapelajaran tersebut..terima ksh

Reply
nor azimah January 18, 2018 - 9:17 PM

cikgu Ayu…terima kasih untuk label…..boleh tambahkan untuk subjek SEJARAH tak?

Reply
CIKGU SITI MARIAM January 20, 2018 - 10:05 AM

SAYA MI NTA IZIN UNTUK MENCEDOK BAHAN PUAN YA..TQ.

Reply
BAIZURA January 22, 2018 - 9:06 PM

Cikgu Ayu, boleh tambah Sejarah & Sains Komputer?

Reply
shafinaz February 9, 2018 - 3:46 PM

assalam cikgu ayu..boleh tambahkan sunjek tasawwur islam tak??

Reply
BAIZURA February 9, 2018 - 4:36 PM

Sains Komputer please

Reply
mardiana February 20, 2018 - 3:04 PM

sis.. subjek Perniagaan tiada tu. tq sisi.

Reply
NOOR NISSA MOHAMED March 28, 2018 - 8:59 AM

KEMAHIRAN HIDUP

Reply
azz October 3, 2018 - 10:20 AM

kat mana nak download?

Reply
azz October 3, 2018 - 10:21 AM

macam mana nak download?

Reply
2bt December 2, 2018 - 9:19 PM

salam sis. mohon tambah BAHASA CINA dan ASAS SAINS KOMPUTER. design sis mmg cantik sangat. mohon respons. tqvm

Reply
sof January 12, 2019 - 11:02 PM

terima kasih cikgu ayu atas perkongsian…

Reply
Cikguzim May 28, 2019 - 5:56 AM

Terbaik cikgu ayu…banyak buat homework utk bantu cikgu lain….thanks

Reply
@CgNishya July 29, 2019 - 2:11 PM

Mohon dimuat turun ya. Semoga Allah melimpahkan ganjaran pahala dan kemurahan rezeki buat Cikgu Ayu. Aamiin aamiin aamiin ya rabbal alamiin.

Reply
HARLINA September 6, 2019 - 10:17 AM

THANKS.MOGA REZEKI MELIMPAH.

Reply
SHARIFAH NORASHIKIN March 27, 2020 - 12:33 AM

TERIMA KASIH CIKGU

Reply

Leave a Reply to 2bt Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.