Label Papan Kenyataan dalam Bilik Darjah

label papan kenyataan
Label Papan Kenyataan atau Sudut Mata Pelajaran dalam kelas. Kewujudan Papan Kenyataan di dalam bilik darjah dilihat sebagai suatu kemestian. Pelbagai info boleh dijadikan tarikan kepada murid melalui paparan pada papan kenyataan. Kebiasaannya, papan kenyataan ini keagihkan kepada beberapa bahagian seperti:
  1. Sudut Mata Pelajaran;
  2. Sudut Info;
  3. Sudut Amalan Harian; dan
  4. Sudut Penghargaan
Saya kongsikan di sini beberapa label sudut di papan kenyataan kelas. Jika ada yang tertinggal, mohon tinggalkan catatan di ruangan Komen.
Tag, Label, Papan Kenyataan, Sudut, Mata Pelajaran, Kelas, Bilik Darjah
Tag, Label, Papan Kenyataan, Sudut, Mata Pelajaran, Kelas, Bilik Darjah
Tag, Label, Papan Kenyataan, Sudut, Mata Pelajaran, Kelas, Bilik Darjah
Tag, Label, Papan Kenyataan, Sudut, Mata Pelajaran, Kelas, Bilik Darjah
Tag, Label, Papan Kenyataan, Sudut, Mata Pelajaran, Kelas, Bilik Darjah
Tag, Label, Papan Kenyataan, Sudut, Mata Pelajaran, Kelas, Bilik Darjah
Label Dunia Seni Visual, sudut mata pelajaran, papan kenyataan
Tag, Label, Papan Kenyataan, Sudut, Mata Pelajaran, Kelas, Bilik Darjah
pendidikan moral, label, sudut mata pelajaran
Tag, Label, Papan Kenyataan, Sudut, Mata Pelajaran, Kelas, Bilik Darjah
Kajian Tempatan
Dunia Muzik
Bahasa TamilBahasa Iban
Dusun KadazanPengurusan Tingkah Laku Pengurusan Diri Pemulihan Khas Matematik Tambahan Linus Kimia Fizik Biologi
Jangan lupa kongsi bersama rakan:
Share on FacebookShare on Google+Email this to someoneTweet about this on TwitterPin on Pinterest

75 Responses to Label Papan Kenyataan dalam Bilik Darjah

  1. Juman Islam says:

    Sis, utk tahun 4 ada sejarah & TMK & RBT.. Sis, mohon share ye..

  2. Juman Islam says:

    Sis, utk tahun 4 ada sejarah, Tmk & rbt.. sis, mohon share ye..

  3. Juman Islam says:

    Sis utk tahun 4 ada sejarah, tmk & rbt.
    Mohon share ye sis

  4. cikgu ayu, cantik sangat label mata pelajaran nie…mohon share ye…tetapi subjek pendidikan moral x der la, mohon cikgu ayu share 1 lagi subjek ye…tqvm…

  5. cikgu ayu, cantik sangat label subjek nie…mohon share ye…tapi subjek pendidikan moral x der la, mohon share untuk satu subjek lagi ye…tqvm…

  6. satu lagi cikgu ayu, mohon share dunia seni visual ye…tqvm…

  7. masnehatimanja says:

    kajian tempatan untuk tahun 5 dan 6..share yer and moga allah memudahkan segala urusan cikgu Ayu

  8. masnehatimanja says:

    tahniah cikgu ayu..kreatif mohon shae

  9. cikgu dresa says:

    Cikgu ayu, mohon tambah untuk dunia muzik lagi & bahasa kadazandusun. tq

  10. ASMA says:

    tk atas perkongsian muat turun percuma. semoga Allah memberkatimu

  11. Sefri Semen says:

    Salam. Saya nak muat turun label papan kenyataan tapi tak ada butang download.

  12. abam ming says:

    kak ayu, bahasa tamil xdok ke ?

  13. Mixhedryanson Reagen says:

    Admin, ejaan khadazan tu salah sepatutnya kadazan.

  14. Abdul rahim bin md Lajim says:

    Tq atas perkongsian percuma. Semoga Allah memberkatimu

  15. Hamsiah Bte Lenter says:

    Tq… tpi sya memerlukan label utk bilik pemulihan khas…

  16. fazzy says:

    Terima kasih

  17. Huda says:

    Ade lbel utk subjek sek menengah x?klu ade,,mohon share..tq

  18. Zamilah says:

    Tq Cikgu Ayu.. Bahan-bahan yang diberikan sangat2 membantu..

  19. Nasriza Hisamuddin says:

    Terima kasih Cikgu Ayu…sangat membantu… Jazakillah.

  20. Zati says:

    Slm sis..trma ksh atas perkongsian bahan yg sgt diperlukan.sy mngjr kelas pend.khas blh x buatkan utk matapelajaran Pengurusan Diri dan Pengurusan Tingkah Laku..Trm ksh sis..

  21. itamergie says:

    Cikgu ayu.. boleh tambah bahasa iban tak… tq atas perkongsian.. sangat2 membantu

  22. itamergie says:

    Satu lagi sis.. sudut LINUS

  23. NURYATI MD.SALEH says:

    SALAM CIKGU,BOLEH TAK TAMBAH BIOLOGI FIZIK KIMIA DAN ADDMATH

  24. dalinee says:

    Cikgu, boleh tambah GEOGRAFI?

  25. CIKGU AIN says:

    TERIMA KASIH ATAS PERKONGSIAN INI . SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN CIKGU AYU. MINTA TOLONG TAMBAH KEMAHIRAN HIDUP , GEOGRAFI, ICTL , PENDIDIKAN ISLAM DAN PENGHARGAAN.

  26. Kak Nik says:

    Cikgu Ayu…boleh kongsi jenis font tu tak? TQ

  27. Irban says:

    Cikgu, boleh tolong tambah subjek Akaun?

  28. Zaki As Sidqi says:

    assalamualaikum, mohon tambah pendidikan islam dan geografi… terima kasih…

  29. sakinah says:

    cikgu mohon tambah akaun

  30. Cikgu Razif says:

    Cikgu, terima kasih kerana sudi berkongsi. Boleh tambah untuk Pendidikan Muzik. Yang ada tu Dunia Muzik. Terima kasih.

  31. diyana says:

    salam… saya mengajar pend khas.. boleh tambah ‘kemahiran manipulatif’, ‘kemahiran hidup’, dan ‘sains sosial & alam sekitar’ x? tq =)

  32. Cikgu Yat says:

    Assalamualaikum

    Hebat cikgu… saya minta kebenaran guna pakai ya. Harap juga dapat tambah subjek geografi, kemahiran hidup, pendidikan sivik. Terima kasih banyak banyak.

    Allah jua dapat membalas jasa anda.

  33. dhiafeeza says:

    cikgu ayu gegografi xd,blh tambah x?

  34. nora nurul zalina says:

    salam..
    cikgu ayu.. cantik sgt2 label2 ni…
    tapi saye x leh nak download..
    click kat pic pun x jadi…. huhu

  35. anne says:

    sudut khb dan geografi xda, ble tambah tak?

  36. Naa_ says:

    Tqvm atas perkongsian.. cikgu Ayu boleh tlg tambah untuk Bahasa Cina tak?

  37. hanis says:

    Assalammualaikum, cikgu ayu boleh tambahkan Pendidikan Islam cikgu?

  38. Anna says:

    Salam cimgu cantik boleh tolong tambahkn subjek tafsir hadis.tauhid feqah.geografi..sbb sek agama ada subjek ni

  39. nurul says:

    terima kasih cikgu ayu,sgt membantu bagi guru baru seperti saya;)

  40. nora azida says:

    salam sis
    boleh buat utk subjek2 menengah yang lain macam geografi, pjpk (pend jasmani & kesihatan),
    pendidikan islam, bahasa cina, khb(kemahiran hidup, psk (Pend sivik & kewarganegaraan
    nak buat sendiri xpandai..hehhe…

  41. Ummiaishah says:

    tq cikgu ayu. boleh tambahkan geografi, ekonomi rumah tangga, kemahiran hidup tak? terima kasih ๐Ÿ™‚

  42. abu Muhammad says:

    assalamualaikum… jazakallah atas perkongsian yang di kongsikan..

  43. Seanna says:

    cikgu ayu boleh tak buat utk diedit? ataupun tambah mata pelajaran ERT & Perdagangan?

  44. Yatty says:

    Thanks Cikgu Ayu… marvelous

  45. nisha says:

    sis, tolong edit bahasa cina, borang nilam pelajar dan borang nilam guru

  46. Cikgu Razif says:

    Cikgu Ayu, boleh tambahkan untuk Pendidikan Jasmani dengan Pendidikan Kesihatan.. Terima kasih

  47. Cikgu Razif says:

    Cikgu Ayu, saya klik Dunia Muzik tetapi keluar Kajian Tempatan.. Boleh tolong betulkan.. terima kasih.

  48. rosyiaty says:

    mohon share ya

  49. raihana says:

    cikgu Ayu…boleh buatkan untuk Lukisan Kejuruteraan dan Bahasa Melayu. Terima kasih diatas perkongsian yang sangat bermanafaat.

  50. raihana says:

    cikgu ayu….tambahkan juga untuk subjek ekonomi asas dan prinsip akaun.

  51. NOORUL says:

    syukran jazilan cikgu ayu…cikgu yg kreatif

  52. cikgu Nora says:

    Salam cgu Ayu..
    mohon buat label utk Prinsip Akaun, Bahasa Melayu dan Pendidikan Islam

    yg lain dah ckup..tqvm…

  53. Cikgu Yana says:

    Cikgu ayu, boleh tambahkan Geografi ?

  54. syuwariikhwan says:

    kemahiran hidup ,georgragi

  55. eri says:

    kemahiran hidup ,georgrafi boleh tambah

  56. eri says:

    bahasa jepun,bahasa perancis boleh tambah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *